Eider

Eider är en 188 km lång flod i norra Tyskland som mynnar i Nordsjön cirka 30 km norr om Elbes mynning. Den nedersta delen av Eider ingår i Kielkanalen, en förbindelse för fartyg och båtar mellan Östersjön och Nordsjön. Eider bildar gräns mellan Schleswig och Holstein i förbundslandet Schleswig-Holstein.

Regel nummer 2

Förbud mot att äta en tjur som blivit dömd till döden genom stening

Regel nummer 1

Påbud att “vara fruktsamma och föröka sig”

Blir galen!?

Mamma tjatar på mig att jag måste beställa resan, jag har inte tillräckligt med pengar och pappa hänger inte ens med i svängarna... Idag ropade mamma ner mig och halvskrek att jag skulle boka min biljett till Frankrike, NU. Jag försökte förklara att jag fattades pengar och då började hon med att dom skulle betala det som fattades ( hon fattade inte riktigt att man inte kan betala från två konton...) Sen kom vi fram till att dom skulle betala resan och jag skulle betala dom så fort jag fick pengar. Jag satte mig ner och började leta efter resor och vilken överraskning, alla billiga flygresorna var över natten d.v.s att jag var tvungen att åka ner till Tyskland på kvällen och sen till Frankrike på morgonen. Funkar för mig men mina föräldrar däremot påstår att man blir mördad om man sover på flygplatser?! Nej dom tycker att det är bättre att betala 500kr mer och åka över dagen, vara framme i fel stad i Frankrike halv 10 för att sen åka tåg i typ 2 timmar. Jag vet inte hur dom tänkte för jag sitter hellre på en flygplats mitt i natten än på ett tåg? På flygplatsen finns det gott om människor och vakter. Bekymmer nummer ett är alltså att hitta en billig resa för mig där jag kommer fram i tid till Frankrike. Bekymmer nummer två är att mina föräldrar är så galna över studiebidraget, det går in på mitt konto och det var det inte jag som valde och så jiddrar dom om studiebidraget från i April. Vadå tror dom på fullaste allvar att jag skulle sparat pengarna från April så jag kan åka och hälsa på en tjej jag inte ens hade träffat då? Blir som sagt galen! En bra sak däremot är att jag nyss såg att jag får lön imorgon och då har jag förhoppningsvis råd med biljetten och kan köpa den själv! En tanke jag hade var att betala tillbaks till mina föräldrar typ be dom att inte betala ut månadspengen eller nått i 4 månader. Jag får ju ändå lön så jag klarar mig.

Jag hatar julen!

För varje år som går blir jag bara mer och mer anti till julen... Jag hatar julmusiken, julpynten, tomtarna och lamporna. Jag hatar att vi i Sverige är så gammalmodiga att bara för att våra förfäder firar jul så måste vi? NEJ! Det är helt okej att inte vilja fira detta hyckleri till högtid och man borde inte bli tvingad att delta! Vill ni fira jul gör det med kräks inte över alla andra... Jag menar vi hade blivit ap sura om vi skulle spela musik från Irak i mataffärerna med argumentet att man inte ska påtvinga någon en kultur, dåså sluta påtvinga folk jul! Det är bara hyckleri och helvete...

Död

Försökte ladda upp alla bilderna men gick inte, sad face..

Blir galen!

Internettet fungerar inte som det ska och det gör mig galen! Det hackar å håller på... Även när jag skriver här så laggar det. När jag ska fbacka och ändra där jag skrivit fel så dampar det...

Lugnet före stormen

Idag är det lugnet före stormen, dvs dagen innan hajk. Idag ska jag bara ta det lugnt, tvätta det jag ska ha med mig, packa och bara må gott. Har redan börjat med ett härligt bad och just nu ska jag precis avnjuta ett glas te.

Typiskt..

Jag har nog aldrig haft något större problem med att skriva arbeten, svenska är ju mitt bästa ämne MEN givetvis nu när det gäller och vi inte har tid att få skrivstopp så får jag det... Sitter med projektarbetet framför mig och har knappt börjat?! Hoppar över massa saker och tänker: Äsch jag tar det när jag är mer pepp. Men om jag känner mig själv lär väl det aldrig bli av heller. Hej Ig!

3 nya!

På gymmet finns en bokhylla där man får lämna och ta böcker. Jag brukar alltid titta på hyllorna innan jag går hem och idag hittade jag 3 böcker!
* Hjärtdjur
* Fröken Smillas känsla för snö ( nej det är ingen barnbok )
* Stjärnfabriken

Längtar efter att få börja läsa mina nya böcker men måste ju läsa ut den gamla och där har jag väl ca 200 sidor kvar... Det blir hetsläsning kommande vecka!

Ny bok!

Nu när jag läst klart den gamla boken fick jag ju leta upp en ny oläst bok ur bokhyllan och hittade boken "Inte enklare än så". Tantsnuskbok givetvis och det är inte riktgt min gej men vi testar och ser,

Bra youtube dag

Sitter på svenskalektionen och kände världens sug på fjortismusik och satte på En rosa hellikopter sen kollade jag lite på rekomenderade låtar och hittade låten Krokodilen Kaj som var helt sjukt nice! Sen fick jag för mig att söka efter låten Hjältekväde. Jag har letat efter den i typ 100år och gissa vad! Jag hittade den! En riktigt bra dag idag alltså!

Barnflickan

Efter 2-3 veckor har jag nu läst ut boken "Barnflickan" som var helt jäkla störd. Boken handlade om en brud som åker till Frankrike för hon tror hon ska vara au pair men när hon kommer dit finns inte något barn längre. Istället blir hon våldtagen och gravid, hon inser att detta har hänt förrut med andra flickor innan henne. Boken slutar med att hon dödar kvinnan i huset och rymmer hem. På vägen hem inser hon att hon är psykiskt sjuk och att folk som hon var säker på levde är döda.

Alltså sjukt sjuk bok... Fast rätt bra bitvis.

Jag vill för mycket!

Hade utvecklingssamtal idag och då frågade min lärare vad jag vill göra efter studenten. Jag ryckte lite på axlarna och mumlade lite om att plugga vidare någonstans, kanske journalistik. Då sa min lärare åt mig att jag måste komma på vad jag vill göra varpå jag svara: Problemet är inte att jag inte vet vad jag vill göra utan att jag vet vad jag vill göra och jag vill göra alldeles för mycket! Jag vill plugga vidare, jag vill åka som au pair till USA, jag vill jobba på något semesterparadis och jag vill bara skaffa ett liv.

Men jag tänkte lite på vad min lärare sagt och bestämde mig för att börja planera vad som ska ske efter studenten och har kommit fram till en hyfsat bra plan.

1. Läsa samhällskunskap A på komvux
2. Läsa bildjournalism i Sundsvall
3. Åka som Au pair till USA
4. Partyjobba eller skaffa ett liv.

Om jag räknar rätt lär min lilla plan vara i 5-6 år innan jag kommer till punkt 4 vilket betyder att jag lär vara typ 25-26 år gammal eftersom jag kommer vara 19-20år när jag börjar min plan.

Vi får alltå se hur det blir men förhoppningsvis blir allt någorlunda som min plan.

Det där med jobb...

Idag fick man ännu en anställning. Receptionist på gymmet. Ska vara inhoppare och eventuellt varannan tisdag. Yepp pengarna kan nu börja rulla in!

Strumpor

Både jag och min lillasyster har problemet att det tar år innan man lyckas hitta matchande strumpor på mornarna. Min lösning är unika och färgstarka strumpor. Ränder, gubbar mönster och figurer. Min lillasysters lösning: Bara äga en sorts strumpa.
Personligen gillar jag min lösning bättre!

Sugen!

Efter att ha tittat på massor av underbara foton är jag mega sugen på att ta kameran och skynda mig ut. Jag ska bara klä på mig och fixa kameran. Allt annat som skulle varit gjort idag får vänta tills dåligt väder!

Lyckan när...

Man får en stor chai latte på espressohouse för 19kr! Yepp this was my day!

Stor flicka kan själv

Idag har jag klivit in i vuxenvärlden och tagit tag i min bank. Så hädanefter är det jag som kollar vad jag har på kontot och inte min pappa. Stolt!

RSS 2.0