Familjepyssel

Detta är vad jag och mamma har pysslat med idag. Ett presentkort på valfri upplevelse till min syssling som fyller 20 år idag. Väldigt rolig idé av min mamma!

Bada med Per

Idag ringde Per och bjöd in mig på jacuzzibad och jag är verkligen inte den som tackar nej till det! Så mamma körde mig till huset som Per passar och så började kvällen. Först pizza och sen jacuzzibad. Efter en timme eller så i det underbara badet gick vi till nästa bad, badkaret. Där satt vi som apor och skrubbade varandras ryggar och ben. Så jäkla skönt! Efter baden var vi helt döda och det hände inte så mycket mer den kvällen.

Har dom inte?

Har dom inte uppfunnit systemkameran med internet och appar snart? Jag vill ha den nu!

Vad jag ska göra i eftermiddag

http://fiskenyheter.se/artikel/tavla-om-klader-fran-pinewood.html http://www.buttericks.se/bild_vinnare.html http://www.hemmetsjournal.se/pepparkakshus2012

första timmen

Jag har jobbat 4 timmars pass nu över julen och det är rätt kul för första timmen går fort som satan, andra sådär tredje går baklänges och sista timmen är död den första halvtimmen sen går den på jävlar i det. Varje dag har varit såhär.

Jobba gratis

Jag fick nyligen hoppa in i receptionen på träningsakademin, efter tre år som barnvakt. För att visa att dom inte behöver ångra sig skrev jag upp mig över julen alltså den 22,23,25 och 26 december. Som tack får jag gå tillbaks till att jobba gratis... Jag trodde att jag skulle slippa barnvakteriet men istället vill dom nu att jag ska jobba dubbelt och då är det gratisjobb när jag passar barn. Dom är inte lite fräcka alltså! Jag har bestämt mig för att dom antingen låter mig bara jobba i receptionen eller så skaffar jag kanske ett nytt jobb?

Snällt barn!

Om man ska tro på att tomten bara ger julklappar till snälla barn så måste jag ha varit mega snäll! Bara någon dag innan jul önskade jag mig Blokus och vad fick vi på julaftonsmorgon? BLOKUS! Det blev inte mycket sämre på kvällen när jag fick Sims 3 spel, precis som jag önskat mig och "boklådor" som jag inte önskat mig men som jag VERKLIGEN har gått å dreglat över och ett plus var verkligen att mina var "safari" inspirerade medan lollos var "prinsessöta". Efter 16 och 18 år har mamma lyckats pricka in alla rätt för det fanns nog inte ett enda paket som jag och Lollo öppnade utan att reaktionen blev någonting i stil med: ååååhhh nääääee du skojar! OMG!

En bra julklappsskörd i år alltså

Som en gud!

Efter ett telefonsamtal med min räddare i nöden (Amalia) Har jag nu löst alla mina problem och bekymmer och jag känner mig nu som en gud, oövervinnerlig! Jag kan nu klara vad som helst!

8 dagar kvar!

Nu tänker jag vara en tjatigsubba och berätta att det är 8 dagar kvar till jag åker till Frankrike. Jag är så sjukt nervös för flygresan, flygbussen till Grenoble och flygresan hem. Men så sjukt ivrig inför snowboardingen, att få se Frankrike och träffa Cecil. Min mage går som en berg-och-dalbana från att vara pirrig av längtan till illamående av skräck. Kommer vara skönt när det äntligen är över!

Kaos på jobbet

Jobbar för första gången helt ensam i receptionen. Innan har det alltid funnits någon i närheten som kan hjälpa men idag är jag forever alone och det är kaos. Jag hittar inte saker, kan inte svara på frågor och kan inte lägga in/ändra kunder i systemet vilket är kris för dom som vill hit och träna på julafton eller imorgon eftermiddag. Det hjälper ju inte mig heller att Amalia inte svarar i telefonen heller. ( Fast jag beskyller henne verkligen inte för att sova klockan 10 en ledig lördagsmorgon hehe ) Antagligen blir det att stanna kvar lite på jobet så jag får till allt innan jag själv går och tränar.

oväntat...

Tänkte börja packa till frankrike och började leta efter en bra väska att pcka i.Den perfekta väskan hade varit en lagom stor på hjul, som såg lite speciell ut och som var hård. Vi har denna väskan men det är tydligen min lillasysters. Vi har alltid delat på allt vi vunnit. Vi har vunnit väskor förr som hon använt flitigt men nu när hon har vunnit något får INGEN annan röra den. Hon har inte använt väskan sen hon vann den typ förra året och nu när mamma äntligen står på min sida att jag ska få ha den säger syrran: Nej jag ska till gothia och då ska jag ha den! Alltså efter ett år väljer hon att använda den, just när jag vill låna den... Suck. Jag får då packa i en gammal trasig alldeles för otymplig väska när jag ska vara borta i 10 dagar så hon kan packa smidigt till sina 4...

Sista shoppingen!

Idag var jag ute och handlade på mig det sista som fattades. Jag köpte något mumsigt att stoppa i min systers julklapp och tre klassiker från dressman till pappa. Han är verkligen i behov av det! Jag shoppade även lite till mig själv. Tippar, nagelack och strumpebyxor och så vips så var man pank igen!

Kaffe?!

Låg och sov på bänken när det magiska ordet kaffe nådde in i min sömn. Jag kasade mig upp slängde upp armen och skrek JAAAAAG! Jag har världens bästa lärare som bjuder på personalens kaffe!

Pepparkaksbyn

Min lillasyster gjorde idag en pepparkaksby som blev ursöt!

Pizarro

Den spanske Francisco Pizarro hörde talas om ett mäktigt indianskt rike fullt av guld, ädelstenar och rikedomar och var beredd att satsa allt för att hitta det. 1530 seglade Pizarro från den spanska kolonin Panama och satte kursen mot Sydamerikas västkust. Med sig hade Pizarro med sig en skriftlig erövringsrätt undertecknad av den spanske kungen Karl V och drottningen Isabella. Senare den decembermånaden gick Pizarro i land i Ecuador. Pizarro och hans män började utforska Stillahavskusten, något som ingen europé gjort förut. Den fuktiga hettan och den svårframkomliga terrängen gjorde att det tog tid att hitta vägen till det förlovade landet. Tolv månader efter att Pizarro gått i land i Ecuador hade han fortfarande inte hittat vägen trots att han hade ett tiotal indianer som jobbade som tolkar åt honom. Med hjälp av sina tolkar frågade Pizarro ut alla infödingar som de stötte på om det verkligen fanns ett rike längre söderut med massa rikedomar. De som vägrade prata blev fängslade och torterade. Resan fortsatte i flera månader och spanjorerna får det allt svårare. Sjukdomar,mygg och bristen på mat och vatten fick spanjorerna att tvivla på att riket ens fanns.

Pizarro och hans män nådde fram till kuststaden Tumbes där Pizarro redan varit några år tidigare med sitt skepp. Anledningen till att Pizarro inte seglat direkt till Tumbes var att han ville hitta en anlagd väg till det okända riket men någon sådan fanns inte. Staden Tumes var nästan i ruiner och de få infödingar som fortfarande bodde kvar berättade via Pizarros tolkar om ett inbördeskrig mellan inkahärskaren Atahualpa och hans bror Huáscar. Detta bekräftade de rykten som Pizarro hört tidigare.

Pizarro fick höra att inkahärskaren Atahualpa höll till uppe bland bergen och begav sig dit. Pizarro anlände till inkahärskarens läger och visade upp en fredlig sida men helt utan förvarning kidnappade han inkahärskaren och dödade större delen av inkahärskarens arme och folk. Inkahärskaren insåg snabbt att Pizarro var girig efter guld och erbjöd därför rikedomar mot sin frihet. På så vis fick Pizarro och spanjorerna tag på ca 24 ton guld ifrån hela inkariket. Guldet delades upp efter rang och en del skickades till Spanien.

En ny trupp med spanjorer skickas till staden men när dom kommer dit vägrar Pizarro dela med sig utav sina rikedomar. Den nya truppen med Almagro som ledare insisterar på att få fortsätta med erövringen men Pizarro vägrar. Pizarro blir allt mer stressad över Almagro och får för sig att inkahärskaren skickar ut hemliga order om att döda spanjorerna, därför stryper han inkahärskaren i augusti 1533.

Spanjorerna fortsätte sina erövringar med en styrka på 300 man. Spanjorerna erövrade staden Cuzco och fick en del indianer på sin sida men de flesta var emot spanjorerna. Indianerna försökte göra uppror mot spanjorerna men blev besegrade. Samtidigt kom allt fler spanjorer ifrån kolonierna i Centralamerika, Karibien och Spanien. 1536 fullbordades erövringen medan indianerna låg i strid mot varandra.

Under hela erövringen ansåg Almagro att Pizarro hade lurat honom på rikedomar och ära vilket ledde till ett inbördeskrig mellan männen. Pizarro tog Almagro till fånga och dödade honom. Som hämnd dödar då Almagros son Pizarro genom att skjuta honom.

Det fanns många områden som spanjorerna inte hade makt över som fortfarande var inkariken men bara tillsvidare. Spanjorerna började slå sig ner i Peru, skaffade odlingsbar mark och gifte sig med indiankvinnorna och tvingade indianerna till att slava. Indianerna tvingades till kristendom och många av dom dog i de spanska sjukdomarna.

Efter två spanska ambassadörers död började man jakten efter den siste storinkan- Tupac Amaru. Han fångats utanför den hemliga staden Vilcabamba där inkaindianerna utkämpar sin sista strid. 1572 halshuggs Tupac Amaru och med honom dör det sista utav inkafolket ut.

Yes Virginia

"I jämförelse medden gränslösa värld som finns omkring oss i vårt stora universum är människan inte mycket större än en insekt, än en gräshoppa"
Francis Pharcellus Church

Jag vann!

Idag fick jag ett paket med posten som visade sig vara en vinst. För några veckor sedan var jag med i en tävling på någon tidningshemsida tror jag och det hade jag helt glömt bort tills jag nu idag såg att jag vunnit. Priset? En bok, en biografi... om tomten.... Jag som älskar tomten... Ajja jag är glad och tänker faktist läsa den!

Jag bara undrar...

Precis som jag skrev på facebook så har jag har tänkt lite.. Vem är mest rasistisk, den som klär ut sig till en pepparkaka eller den som tycker att mörkhyade är pepparkakor? Dom som ser leksaker som går in i en säck eller dom som direkt tänker JUDE och NEGER bara för att leksakerna råkar vara svarta och se ut på ett visst sätt?!

Babyshower

Idag var jag på Babyshower och om jag åt kakor... Åt så jag nästan kräktes, men gott var det och sällskapet var det heller inget större fel på.
Den lille fick för övrigt en hel massa kläder, mestadels bodys men min var ju såklart bäst. Det var en vit body med texten: Here comes trouble och ett bar as sköna mys tossor som Rebecka kallar dom.

Jobbig dag i skolan

Det är inte lätt att gå i skolan när man en hel eftermiddag måste sitta och redigera och skriva ut bilder... Jobbigt!

Dagens regel

Förbud mot att döma med ett enda vittne

Apu

Funderar lite på att ta min apu i England. Jag får bo gratis hos en kompis så 4 veckor i England hade gått på 1000kr + fickpengar. Inte helt fel alltså och plus så kan jag ju kanske träffa mina vänner då också. Ska absolut fundera vidare på den här saken!

140kr för att vänta.

Idag skulle jag upp till min husläkare och be om remiss så jag kan få nya ilägg. Besöket kostade 140kr och började med att jag var tvugen att vänta i väntrummet i ca 20 minuter sen blev jag hämtad, nästan utskälld för att jag satt och läste i en bok i väntrummet och så fick jag sitta ner i ett behandlingsrum och vänta i typ 10 minuter till. När doktorn väl kom bad han mig visa båda mina ilägg, ta av mig strumpor och dra upp jeansen sen böjde han lite, petade lite och inspekterade mina fötter innan han tillslut sa: Du är plattfot, (med tyskbrytning) vi ger inte remisser till folk som är plattfotade. Jag hade alltså gått dit, väntat i en halvtimme, låtit han leka med mina fötter för att sedan få reda på att dom inte gör någoting åt det? Jag fick en lapp med en adress till någon fotspecialist som jag ska gå till för att få vanliga fotinlägg som ska passa alla och det ska jag betala typ 400kr för?! Jag ska alltså betala för ett par ilägg som antagligen inte ens hjälper. Det är i dessa stunder, när jag måste betala för att inte ens få hjälp som jag är överlycklig över att jag betalar skatt...

Loppis!

Var på loppis med mamma idag och köpte massor av böcker! Kommer nu att stänga in mig på mitt rum och inte komma ut förrän alla är utlästa, typ

Musik skapar känslor

Tänkte på det häromdagen när jag fikade med Ronja, tänk så mycket musiken påverkar oss. En morgon när jag skulle hoppa av tåget startade en Queen låt i min mp3, We will rock you för att vara exakt. När jag gick ut från tåget och genom folkmassan med orden: "Buddy you're a boy make a big noise. Playin' in the street gonna be a big man some day. You got mud on yo' face, you big disgrace, kickin' your can all over the place. Singin'." i öronen fick mig att känna mig fuking oövervinnerlig och det kändes som att hela världen gick i slow motion. En annan gång var jag på väg till skolan när värsta glada låten med en brud som sjöng ( kommer inte håg exakt vilken ) så blåste det i mitt hår och jag fick värsta glada känslan och tänkte: Jag är fan med i en schamporeklam! Det gjorde även min dag. Nu sitter och lyssnar på Nalle Phus song om heffaklumpar och tesslor vilket inte ger mig något direkt feeling men en sjukt söt låt.

Trevligt att leva

Igår dog alltså min telefon på riktigt. Den går inte att ladda, ger inte ifrån sig några klickljud eller någonting och det värsta av allt är att pappa vet... Jag blev lite sen hem från jobb och då hann dom springa upp på mitt rum, hitta min telefon, konstatera att den är trasig och bli jätteförbannade... Pappa frågade vad jag gjort med den och eftersom han redan var förbannad så förfinade jag sanningen lite och sa att den kanske bara är lite fukt skadad efter att jag trillat i snön. Mitt problem är nu att pappa sa åt mig att sätta aset på laddning och om den inte var igång imorgon skulle jag lämna in den men jag kan ju inte lämna in en vattenskadad telefon utan försäkring?! Ska jag berätta sanningen eller ljuga ihop något och kanske sätta mig i ännu mera klister? Jag har alltså att välja på pest eller kolera, Hängas eller strypas...

Nervös!

Är så sjukligt nervös inför min kommande Frankrikeresa. Jag har flugit vid tre tillfällen i hela mitt liv och det första var med familjen så då gick jag bara efter mamma och pappa. Andra flygresan var med ett gäng kompisar till England och då var vi ju en tapper skara på fem personer som hjälptes åt. Sist jag flög gjorde jag det visserligen ensam men då flög jag från en liten flygplats på Gotland till en ännu mindre i Ängelholm. Nu är det ju tänkt att jag ska flyga ensam till Frankrike med ett stopp på schweiz största flygplats?! Hur ska jag klara detta helt helt ensam? Jag vet ju inte ens om den pappersbit som jag har där resorna står på är min biljett eller inte? Allt är kaos, det är 25 dagar kvar och jag sitter och gungar fram och tillbaka i ett hörn och säger: Jag kan flyga, jag är inte rädd!

Green


Jaget


Sten


Blad


Fluffy


RSS 2.0