"Kronabadet"

När min lillasyster och jag var små så skulle vi en dag åka till Karlslundbadet i Landskrona men min lillasyster blev sjuk så vi åkte utan henne, när vi sedan kom hem ropade hon: Jag vill också till kronabadet!
.
Kommer fortfarande ihåg det så super tydligt och särskilt idag när jag och John åkte till just "Kronabadet". Sist jag var där var jag väl 6 år kanske och tro mig saker och ting är sjukt mycket större när man är 6 år jämfört med när man är 18. Blev nästan lite besviken. Tur att man hade sällskap som kunde roa upp stämningen! Fast vi satt mest i den kalla bubbelpoolen och fjantade oss. Tre åk i kanorna blev det iaf och några försök på väggen innan jag gav upp. Givetvis blev det lunch där och sedan hemfärd. Fast allt var inte frid och fröjd... Det tog oss nog en halvtimme att hitta rätt och då fick vi fråga om vägen... Allt tack vare google maps och dålig information på hemsidan...

Tror inte på fred på jorden

Jag må vara lite negativ när jag säger detta men jag förstår inte varför mänskligheten strävar efter det perfekta samhället? Jag förstår att vi vill att så många människor som möjligt ska ha yttrandefrihet, få bestämma själva vem vi ska gifta oss med eller om vi vill bli omskurna MEN vi kan inte rädda alla och vi kan inte få en perfekt värld där ingen har det sämre än någon annan. Det kommer aldrig hända så varför kämpa för det? Varför slänga ut våra pengar som i största del hamnar i någon fet snubbe/tants ficka och där resten går till att göra det bra för att en flicka i afrika ska få gå i skolan. Hon kommer aldrig få ett jobb mer än möjligtvis gå på en åker MEN vi betalar massa pengar så hon kan få lära sig läsa, något som hon sällan lär ha nytta av.
Samma sak känner jag för barnarbetarindustrin. Ja det är ju trist att barn ska behövs jobba MEN å andra sidan, nu har dom ett jobb, nu tjänar dom pengar, nu kan dom äta. Om vi avskaffar alla barnfabriker har barnen inget jobb, får ingen mat, dör. Jag vet inte om det är jag som är hemsk som tycker att det är bättre att dom jobbar som sömmerskor i en fabrik än att dö på gatan? Argumentet att dom inte har råd att köpa det dom tillverkar är nog för övrigt det sämsta argumentet! Jag jobbar som simtränare och barnpassare på mitt gym, inte satan hade jag haft råd att betala gymkort, haft 1 eller 2 barn på simskolan heller. Är det barnarbete hos mig då?
Nej barnen i afrika har det kanske inte så jättebra men å andra sidan kommer dom aldrig få det så bra som vi har det så varför inte bara låta oss njuta av hur bra vi har det, hjälpa dom som söker sig till Sverige och sluta sponsra tjocka svenskar som skänker pengar till skolor som inte leder någon vart?

Jag vill också!

Jag vill också bli super snygg på alla bilder jag är med på med perfekta blänket i ögat, snyggt hår med volym och sexiga läppar.

Tips

Någon som vet någon bra pysselblogg? Inte något trams med födelsedagskort utan en riktigt pysselblogg med PYSSEL! Hemskt gärna någon som köper in second hand kläder och piffar upp eller kanske bara gör nytt utav gammalt? Känner att det hade varit lite kul med inspiration

Kom sommar kom!


Seg i starten

Usch är så fruktansvärt seg på att komma igång, gäller med allt. Skolarbete, pyssel, träning... Verkligen allt. När jag väl å andra sidanhar börjat så har jag så fruktansvärt svårt att sluta. Så sjukt irriterande.

Välkommen träningsverk!

Idag har jag för första gången på väldigt länge varit aktiv på jobbet. Simmade långt och emellanåt i hyfsat bra tempo. Körde även lite armträning med en utav simmarna så nu väntar jag bara på träningsverken.

sleep it

Idag var planen att efter en lätt middag och en eftermiddagslur skulle jag påbörja projektet träning genom att gå till gymmet men icke! Middagen drog ut på tiden och det gjorde minst sagt eftermiddagsluren också. Fastän jag ställt klockan på 30min sov jag i över en timme och när jag vaknade var det mer eller mindre inte ens lönt att gå till gymmet, tidsmessigt.

ME ME ME I´m telling you, ME

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläderDenna bild fast redigerad kommer att få representera mitt ordspråk.

Shortsen är tillbaks!

Då börjar shortsen dyka upp, iaf i min garderob. Idag bär jag jeansshorts av en mörkare modell som jag ska pimpa när jag kommer hem.

Zanningen om Zebran

Läste en ganska rolig artikel idag i tidningen som handlade om Zebran. Är zebran svart med vita ränder eller vit med svarta ränder och varför är den randig?
Jo! Så här är det. När zeberaungen ligger i magen är den helsvart och precis innan födslen så få den vita ränder. Altså är Zebran svart med vitaränder och inte vit med svarta ränder som jag först trodde att den var.
Anledningen till varför då? Jo det är såhär att efter en forskning så har forskarna kommit fram till att blodsdrickande bromsar som lever där Zebrorna lever är mindre intresserade av vita hästdjur än mörka och ännu mindre av randiga. (Testet gjordes på en hästransh som haft problem med just dessa bormsar)

Helande


.

-

-

-


Växtverk i adamsäpplet

Ja det var så min sjukperiod började, som växtverk i adamsäpplet men nu har det övergått till en tung och stel käke, svullna mandlar och ett ständigt tryck på halsen samt ont när jag sväljer. Tror jag är på väg att åka på något riktigt keligt...

Läs på lite till!

Min lärare gillar att prata, få oss att tänka positiv och om någon kommer med motargument är vi dumma. Jag har 3 superbra exempel på detta.
1. Min lärare säger att världsekonomin hade fungerat bäst om alla ägde lika mycket och det inte fanns en överklass och en underklass. Hon ser inte heller några problem med att göra körkortet gratis. Enligt henne kan komunen betala det för dom betalar skolan. Men hallå?! Då måste komunerna skära ned på något annat som tex skolor, fritidsgårdar och badhus men det tror inte hon på.
2. Sverigedemokraterna är inte bara rasister utan även nazister. Sd vill nämligen sparka ut ALLA människor ur sverige och skjuta alla Judar. Att Sd vill hjälpa folk tillbaka till deras hemland och hjälpa dom att få en trygg vardag i sina hemland är en hellögn. När dom sa det påståendet så menade dom egentligen att dom vill sparka ut alla mäniskor som söker asyl och hoppas på att dom blir sprängda. Hallå, läs igenom deras politiska åsikter först innan du yttrar dig
3. Människan är en snäll varelse som alltid tänker på andras välmående innan sitt eget. WTF! Människan är den mest egoistiske varelsen på hela jorden! Vi gör absolut ingenting som inte gynnar oss själva, vi hatar att dela med oss och när nöden väl är framme så är våra instinkte rädda dig själv. Ingentging vi kan komma ifrån!
/ Vissa borde inte få bli lärare./

Vet inte vad jag ska säga....

Följer faktist Brejviks rättegång lite smått. Läser många tidningar och diskuterar mycket. Att han är dum i huvudet och helt retarderad är väl inte så svårt att tycka men frågan är vad jag tycker att han ska få för straff? Han förtjänar inte att leva men att döda honom ser jag bara som att göra honom en tjänst. Då kommer han se sig själv som en martyr. Han ser ju sig själv inte som psykiskt störd så genom att sätta honom i psyket så kanske vi förlöjligar hans dåd. Detta är ju ett snällt sätt att "plåga" honom men samtidigt så borde man ju inte sätta folk i psyket bara för att man vill förlöjliga dom. Fängelse är väl egentligen det enda rätta men han lär ju sitta där och vara nöjd över sig själv och om några år lär han komma ut och kommer då se sig själv som en ikon. Jag vet vad jag vill och vad som vore rätt, synd bara att dom två går i sär.

Så inte pigg

Det var inte med glädje jag lämnade Johns varma och underbara säng i morse. Jag funderade faktist ett slag på om jag inte hade feber men mitt förnuft sa till mig att masa mig upp och gå till skolan. Jag sov halvvägs på tåget vilket är mindre än vanligt så jag vaknade inte ens när vi körde in på stationen, en tant fick väcka mig. ( Fast tror nog att jag hade vaknat inom kort av mig själv i vilket fall). Men förstår någon hur trött jag är? Hehe

Åldersskillnad

Jag måste börja med att be om ursäkt till tjejen som detta rör, jag tänker inte nämna namn, hur jag känner henne eller någonting som kan peka ut att hon är hon MEN hon lär nog inse det själv vem hon är och våra gemensamma kontakter lär nog också förstå om dom inte är helt retarderade. Detta inlägg är inte elakt menat mot henne, det är bara min syn på det hela och hur många andra också ser på det om jag har fattat det hela rätt. Förlåt för kommande text and here we go.
Detta kommer handla om en tjej jag vet som är tillsammans med en kille som jag personligen är några år för gammal för henne. Tjejen är i min ålder ( Och det är nog allt jag tänker berätta om henne) och hennes pojkvän har passerat 30. Minns inte exakt ålder om han var 32-34 någonstans men det är egentligen inte jätteviktigt. Bara detta får mig att reaera. Snubben är 13 år äldre än henne. Själv går min åldersgräns för killar vid låga 4-5 år äldre än mig. ( lite beroende på att jag har en storasyster som är 6 år äldre än mig ) Fastän min gräns är så låg så kan jag köpa att tjejer i min ålder söker sig till killar som är upp till 26 innan jag personligen tycker att det börjar bli för mycket. Lite av min grund till detta är att jag tror inte man har så mycket gemensamt med någon som är så mycket äldre än en själv när man är så ung och så vuxen. Att det är 13 års skillnad mellan vuxna, vi säger 50, 36 är helt okej för man har levt hela ungdomslivet och man ligger på samma nivå på något sätt. När man är såhär ung så ser jag bara dom stora skillnaderna, han har haft körkort i säkert 10 år, hon har nog inte ens tagit sitt, hans partydagar är mer eller mindre förbi när det kommer till ungdumsställena och hennes har precis börjat, han är i den delen av livet då det är dax att skaffa barn och gifta sig medans hon är i den delen av hennes liv när hon ska ut och resa, leva och vara helt utan bekymmer. Jag kanske har en väldigt traditionell syn på hela alltet men jag tycker att denna traditionella mallen är en ganska bra mall.
Utöver detta med de olika åldersfaserna i livet har jag även ett annat argument som får mig att stå helt emot detta förhållande. Han har två barn sedan tidigare förhållanden. En tjej i min ålder ska inte behöva bli "plastmamma." (om hon nu ser sig som det till barnen) Jag tycker i detta fallet både synd om barnen och om tjejen. Tjejen: Precis som jag sa, ingen i min ålder borde behöva ta hand om barn såvida det inte är ens eget. Barnen: Jag tror att barn knappast uppskattar när föräldrarna skaffar kvinnor som inte kan framstå som en modersgestalt, givetvis ska ingen gå in och försöka ta över rollen som mamma men jag tror att man måste vara mogen och veta vad det är man ger sig in på innan man kastar sig in i ett förhållande med barn i bilden.
Jag hade kanske kunnat köpa barngrejen om barnet i fråga var mellan 1-4 år gammalt. Då är ålderskillnaden mellan den nya och barnet så stor att det skulle vara okej men denna killen har ett barn på 15 år. 15år! Min lillasyster är 15 år. Altså skulle hans dotter kunna vara hennes syster! Jag vet inte riktigt om jag hade pallat med, vaken som barnet eller som den nya med den nästan obefintliga åldersskillnaden. Förutom denna 15åring så har killen också ett till barn som var 5-7 om jag inte minns skvallret fel.
Fast jag ska inte prata för mycket, killen är som sagt 30+ och är vad ryktet säger arbetslös och hänger på Helsingborgsstation tillsammans med alla andra så emokidsen. Han kanske är lika mogen som en deprimerad 18 åring? Då passar dom kanske. ( HON ÄR INTE EN DEPRIMERAD 18ÅRING!) Det lät lite fel att dom skulle passa ihop för att ha ger intrycket att vara en deprimerad 18åring, hon är absolut inte det men jag tänkte lite mer att om han var 18 i huvudet så passar dom ju.
Min väldigt elaka teori om deras förhållande är att hon är rädd för att vara ensam, har kanske ett låg självförtroende och då kom han och agerade charmör. Jag tror att om hon verkligen älskar honom så är det för att han har sagt att hon är söt.
Jag ber ännu en gång om ursäkt till tjejen i fråga, detta var inget illa menat mot dig personligen och du får jättegärna vara arg på mig om du vill men du ska veta att det jag skrivit nu är ungefär vad som rör sig på de flesta läpparna. Jag skriver ner vad jag tror att samhället ser och hur du vill ta det är upp till dig. JAg ber ännu en gång om ursäkt men detta är vad jag tänker och inget illa mot dig som person.

I like trains

Kanske inte riktigt tåg men tillbehör till tågen i varje fall? Fotograferade och redigerade av mig en dag på väg till Kristianstad.

-

-

-

Gratisresa till New York? Nääää

Tror precis jag tackade nej till en gratisresa till New York värd 20 000kr för att vara au pair på gotland?! WTF!

Vin, the sims, facebook och gott sällskap!

En härlig sammanfattning av min kommande kväll. Med vars ett glas "Tre apor" sitter jag och Jennelie framför varandras datorer. Hon tog min för att spela the sims. Jennelie är helt farcinerad över spelet och alla möbler och kläder!

En liten kommentar

Life is about sucking milk!

En klassisk Uggla

Finns inget som piggarupp mer på morgonen än lite "Kung i baren" och "Nu har pappa laddat bössan". År och dagar sedan man lyssnade på Magnus Uggla.

Någon som sov på ekologin

Läste som vanligt metro i morse och mina ögon fastnade på en insändare som fick både mig och mitt resesällskap att både sucka och skratta. Någon tyckte att vi skulle låta vargarna äta upp älgarna eftersom älgar inte gör någon som hällst nytta. Det enda dom bidrar till är att äta upp plantor och dödar folk i trafiken när de springer runt på vägarna. Jag undrar om denna insädarskribent visste att människan är det enda djur som kan plockas bort och ekosystemet skulle kunna fortsätta som vanligt. Om det finns något djur som är överflödigt och som bara dödar en massa mäniskor så är det väl ändå mäniskan själv? Har jag helt fel?

Citronvatten

Har de senaste dagarna varit otoligt desperat efter citronvatten, därför är det så otroligt härligt när jag sitter här i källaren och dricker just citronvatten!

Skriv ditt sanna jag

Blir så sjukt trött på folk som utgör sig vara andra än dom är på sina bloggar. Dom lägger upp tuffa texter där dom hävdar sig och ska visa vilken stor roll dom har i verkligheten men när det väl kommer till kritan vågar dom inte stå för vad dom sagt eller skrivit... Själv står jag för allt jag skriver och om någon skulle vilja motargumentera mot mig i verkliga livet så kan jag stå för det jag skrivit och argumentera tillbaks. Jag vet en tjej som gärna är "stor" på sin blogg men som i själva verket är den mest skygga personen jag vet. Jag och jag vet att andra också har reagerat på just henne och alla bara suckar. Jag tycker att man ska utge sig för att vara just den man är. Vilket jag försöker göra.

Soon off to England

Snart åker jag till England och det är anledningen till varför jag inte hunnit skriva någonting och det lär inte bli så mycket mer på några dagar framöver. På fredag kommer jag hem igen så lär antagligen inte skriva någonting förrän kanske om en vecka eller så. Ikväll ska jag packa och färdigställa det sista. Så synes om en vecka!

RSS 2.0